Türk mutfak kültürü ve ürünlerimiz ile ilgili olarak çeşitli kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, yurt dışı temsilciliklerimiz tarafından çeşitli dönemlerde yapılan tanıtımların daha etkin olması, ulusal ve uluslararası arenada ses getirebilmesi ve zaman kaybı ile kaynak israfını engellemek amacıyla 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edilmiştir.
T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen “Türk Mutfağı Haftası”, 2023 yılından ikinci kez ülkemizde ve dış temsilciliklerimizde etkinliklerle kutlanacaktır.
Bu kapsamda ilimizde de; Afyonkarahisar Valiliği (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü) koordinasyonunda, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (Turizm Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu), Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Şuhut Belediyesi, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Federasyon Derneği işbirliğinde çeşitli etkinlikler kapsamında “Türk Mutfağı Haftası” kutlanacaktır.
Etkinlik programı:
AFYONKARAHİSAR TÜRK MUTFAĞI HAFTASI (21-27 MAYIS) PROGRAMI
22 MAYIS PAZARTESİ
14:00 Türk Mutfağı Haftası Açılışı (Zafer Meydanı)
-Protokol Konuşmaları
- Mehteran gösterisi
-Minik Şefler Yetişiyor (Kısır ve Patates)
-Diş Göllesi Dağıtımı (Zafer Meydanı)
14:45 Kortej Yürüyüşü
(Zafer Meydanı-Uzun Çarşı-Gastronomi Müzesi)
15:00 Gastronomi Müzesi Ziyaret
16:00 Gastronomi Konağı
Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı’nın ‘Türk Mutfağında Bulgur’ konulu konuşma
Bulgurlu Türk Mutfağı Yemekleri Tanıtımı ve İkramı
(Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya Bulgurlu Yemekleri)
23 MAYIS SALI
14:00 Deneyim Atölyesi AKÜ Gastronomi Mutfağı (Erenler İlköğretim Okulu 30 öğrenci)
24 MAYIS ÇARŞAMBA
18:00 KYK Tınaztepe Yurdu’nda Depremzedelerle Birlikte Menüsü Afyon Mutfağı ve Türk Mutfağından Oluşan Akşam Yemeği
DİĞER ETKİNLİKLER
KANAL 3 ve KARAHİSAR TV ekranlarında Türk Mutfağı Haftası ve Afyonkarahisar Gastronomisi ile ilgili söyleşi
-21-27 Mayıs 2023 tarihlerinde Otellerin Açık Büfelerinde Çıkan Türk Mutfağı Yemeklerini #türkmutfağıhaftası, #atıksız, sürdürülebilir, #sağlıklı, #geleneksel, #asırlıktariflerletürkmutfağı,
#21-27mayıs hashtaglerini kullanarak 7 Gün Boyunca Sosyal Medya Hesaplarından Saat 20:00’de Paylaşım Yapmaları