Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak, markalaşmayı desteklemek ve mutfağımızın sağlıklı, geleneksel ve atıksız yapısını yurt içi ve yurt dışında tanıtmak amacıyla her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası'nın dördüncüsü, bu yıl 21-27 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, 21-22 Mayıs 2025 tarihleri arasında İlimizde düzenlenecek olan etkinliklere ilişkin davetiye ve program aşağıda sunulmuştur. Gastronomi Konağında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası Açılışı ile etkinliklerimiz devam etmiştir. Türk Mutfağı Haftası kapsamında AKÜ Turizm Fakültesinde Gastronomi mutfağında "Sakala Çarpan Çorba ve Patatesli Ev Ekmeği" hazırlanarak öğrencilere ikramlarda bulunulmuştur. Valimiz Doç. Dr. Kübra GÜRAN YİĞİTBAŞI'nın katılımlarıyla AKÜ Turizm Fakültesinde gerçekleştirilen etkinlik ile öğrenciler ile beraber Mercimekli Bükme yapımı gerçekleştirilmiş ve öğrencilere ikaram edilmiştir. Kültürel mirasımızı yaşatma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen Türk Mutfağı Haftası; Milli Eğitim Müdürlüğünce yemek verilen liselerimiz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü KYK Yurtlarında program dahilinde hafta boyunca kutlanmaya devam edecektir.