“Sayın Valim çok kıymetli misafirlerimiz,
Turizm haftası açılışına hepiniz Hoşgeldiniz
Bilindiği üzere “Turizm Sektörü” İlimizin kalkınmasında önemlidir. Afyonkarahisar’ın başarısının sırrı turizm alanındaki emeklerin kaynakların birleştirilmesidir. Aksi halde başarılı olamayız. Afyonkarahisar Valiliğimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, konaklama tesislerimiz, belediyelerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, halkımız ile birlikte verdiği emeklerinin karşılığını almaya başlamıştır. 2016 yılında 704.190 kişi ilimizi ziyaret ederken 2017 yılında bu sayı 953 bin 550'dir. Yani turist sayısında yüzde 35.4 bir artış gerçekleşmiştir. Bu önemli bir rakamdır. Burada Valiliğimiz, Belediyemiz, Afyon Kocatepe Üniversitemiz, konaklama tesislerimiz, TÜRSAB, sivil toplum kuruluşlarının ve tüm kuruluşların katkısı büyüktür. Türkiye'nin 2023 hedefi turizmde 50 milyon turist 50 milyar gelirdir.
Bakanlığımızın turizmde stratejik açılımları
-Ürün çeşitliliği
Deniz turizmi, güneş turizmi ile sınırlı kalmadan sağlık turizmi, termal turizmi, dağ turizmi, spor turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi ve benzeri gastronomi kongre turizmi gibi ürün çeşitlendirmesi yapmak.
-Pazar çeşitlendirmesi
Yeni pazarlar oluşturmak. Ruslar, İngilizler ve Almanların dışında Uzakdoğuyu çekebilmek. Özellikle Uzakdoğu Asya Ülkeleri Hindistan, Malezya ülkeler dünya nüfusunun yarısı belki de.. Yani bu ülkelerde orta seviyede zengin bir sınıf var. Böylece dünyaya gezmek isteyen ortak sınıfı davet ederek aramıza yeni pazarlar katmak hedefleniyor.
-Türkiye algısını güvenli, olumluya çevirmek diğer bir hedeftir.
Afyonkarahisar olarak turizmde;
1. Termal turizm/Sağlık turizmi
2. Kültür turizmi
3. İnanç turizmi
4. Doğa turizmi
5. Zafer ve Kocatepe
6. Gastronomi gibi öncelikler bahsedilebilir.
Tanıtım markalaşma Türk turizmine yeni hedefler koyma. Dünyadaki Türkiye algısını olumluya çevirme
Devam Eden Faaliyetlerimiz:
Afyonkarahisar merkezde sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız hızla devam ediyor. 49 konutu 2017 yılı içerisinde tamamladık ve restore ettik. 2018 yılında restore edilen bina sayısını100 konuta ulaştırmayı planlıyoruz. Yeni Müze inşaatında gerçekleşme oranı %25'i geçti.
Afyonkarahisar’ın kaşifleri çalışması ile AKÜ, Milli Eğitim işbirliği ile öğrencilerimizi tarihi mekanlar ve turizm değerleri ile buluşturuyoruz.
Konaklama tesis genel müdürleri ile seyahat acentalarını bir araya getirdik. Artık seyahat acentaları turistleri şehir merkezi, Kocatepe, Frig vadisi ve Akdağ’a götürüyor. Yani profesyonel çalışıyoruz.
Planladığımız Faaliyetlerimiz:
Termal Şehir Valiliğimiz himayelerinde AKÜ, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Müdürlüğümüz üzerinde çalışıyoruz. Proje ödeneği Bakanlığımızdan geldi.
Ulu Cami çevresinin turizme kazandırılması amacıyla inanç turizmine öncelik veriyoruz. Bu nedenle bu yılki konumuz "İnanç Turizmi”dir. Ayrıca “İnanç Merkezleri ile Afyonkarahisar” filmini hazırladık.
Destinasyon yönetimi çalıştayını Mayıs ayında gerçekleştireceğiz.
Turizm master planı ve eylem planı ihaleye çıkıyoruz.
Turizm konseyi ve komisyonlar çalışmalarına hızla devam ediyor.
Yumurta Sanatları Merkezi çalışmamız hızla devam ediyor.
Türki Cumhuriyetlerle çalışıyoruz. Özbekistan'dan seyahat acentaları geldi. Mayıs ayında 7 seyahat acentası 3 gün boyunca ilimizde olacak.
Hep birlikte kolektif çalışmalarla Afyonkarahisar daha büyük hedeflere ulaşacağı inancı ile katkıda bulunanlara şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.” dedi.