AFYONKARAHİSAR KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, 19. YILINDA SİZLERLE ONLİNE OLARAK BULUŞUYOR! -
AFYONKARAHİSAR KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, 19. YILINDA SİZLERLE ONLİNE OLARAK BULUŞUYOR!
AFYONKARAHİSAR KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, 19. YILINDA SİZLERLE ONLİNE OLARAK BULUŞUYOR!
Bu yıl Klasik ve Caz Müzik Festivalleri olarak, tam 39. Festivale ulaşılıyor.
Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 19. yılında online olarak sizlerle!
Pandemi nedeniyle, ilk kez online olarak gerçekleştirilecektir. Genel Sanat Yönetmenliği’ni Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 19. yılında yerli sanatçıların Festivale özel olarak verecekleri konserlere hazırlanıyor. Festivalin yabancı konukları ise bu yıl önceki yıllarda verdikleri konserlerden bölümlerle devamlılığı sağlayacak. Pandemi nedeniyle on-line ortamdan yayınlanacak olan konserler, 23-25 Kasım 2020 tarihleri arasında, Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği’nin web sitesi ve sosyal medya linklerinden izlenebilecek. Aynı şekilde Festivalin önceden kayda alınmış okul söyleşileri bölümü de aynı adreslerden online olarak yayınlanacak.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Baş Kemancısı Jülide Yalçın'dan Açılış Konseri
Festivalin açılış konseri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Baş Kemancısı Jülide Yalçın’ın online olarak vereceği Keman Resitali olacak.
Jülide Yalçın’a piyanoda Çağdaş Özkan eşlik edecek.
Jülide Yalçın; eğitimini Almanya Fransa ve Amerika'da tamamlamış, ülkemizin Ayla Erduran'dan sonraki en önemli kemancılarından biridir.
“Almanya’da okumak için kazandığı D.A.A.D bursu, Amerika’dan almış olduğum Fulbright Bursu ve Longy School of Music’ten almış olduğu burslar sayesinde 20. yüzyılın dehaları ile çalıştı: Yo-Yo Ma, Itzhak Perlman, Louis Krasner (ünlü besteci Alban Berg’in keman konçertosunu ithaf ettiği kişi), Eugene Lehner, Gilbert Kalish, Isaac Stern bunlar arasında. Dünyaca ünlü şef Seiji Ozowa dan Yo-yo ma ve İtzhak Perlman a kadar önde gelen sanatcılarla konserler vermiş, dünyaca ünlü keman daki fleş tekniğinin Türkiye de ki temsilcisidir. Efsane suziki metodunu kurumsal anlamda Türkiye'ye kazandıran sanatcıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen resmi olarak 40 konser veren Yalçın, ülkemizde Keman öğretiminin Fleş tekniğinin tek gerçek öğretici temsilcisidir. Piyanist Çağdaş Özkan ise Amerika ve dünyada önemli konserler veren eşlik piyanistliği konusunda Türkiye'nin en önemli piyanistidir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla ve NG Afyon Otel’in desteğiyle bu yıl tümüyle online ortamda gerçekleşecek Festival; yerli müzisyenlerin Festivale özel konserlerinin yanısıra Festivale daha önce katılmış yabancı müzisyenlerin önceki yıllara ait konserlerinden bölümler de içerecek. 23-25 Kasım 2020 tarihleri arasında Festivalin bu yılki konserlerine Festival linklerinden yıl boyu ulaşılabilecek.
19. yılda pandemiye rağmen ülkemizin önde gelen klasik müzik sanatçıları yine Festivalde!
Bu yılki Festivalde yer alacak online konserler şöyle sıralanıyor; Günay Tuzkaya Piyano Resitali, Çağatay Akyol Arp Resitali, Nesibe Özgül Turgay Ansambl Konseri, udda Enver Mete Aslan ve klasik gitarda Ricardo Moyano ile Tachuri Konseri, Ersoy Saklıca-Zafer Gökçer Şan-Piyano İkilisi, Aydın Yavaş, Mihail Chumburidze, Melis Naz Ünver ile Aydın Yavaş Pan Trio ve Karaağaç Trio Konserleri. Festivalin Avrupa ayağında ise bu yıl önceki yıllarda Festivalde çok beğeni kazanan ve Afyonkarahisarlı izleyicilerin yakından tanıdığı Prag’dan bir oda müziği grubunun konseri var: Fama Q Yaylı Çalgılar Dörtlüsü. Festivalin kapanış konserinde ise önemli bir piyanist ve ülkemizde öğretim görevlisi olarak çok sayıda müzisyen yetiştiren bir sanatçı olan Hyun Sook Tekin’in Piyano Resitali yer alacak.
Festivale özel etkileyici bir karikatür sergisi ve sürpriz Festival afişleri!
Türk karikatürünün keskin zeka, mizah ve yetenekleriyle öne çıkan farklı kuşaklardan dört karikatüristi bu kez Afyonkarahisar Festivalleri için özel olarak çizdi: Tan Oral, Ercan Akyol, Mustafa Bilgin ve Ahmet Yılmaz’dan benzersiz karikatürler NG Afyon Otel’deki karma sergiyle sanatseverlerle buluşacak.
Ve bir de sürpriz! Afyonkarahisar doğumlu ünlü ressam Yusuf Taktak Festival için özel olarak fırçasını eline aldı ve bir resim yaptı. Merak edenler bu yılki Klasik Müzik ve Caz Festivalleri’nin afiş ve broşürlerine biraz daha dikkatli baksın, çünkü kapakta Taktak’ın elinden çıkma bu özgün sanat yapıtları yer alıyor.
Online Okul Söyleşileri,
Festivalin en fazla sevilen olmazsa olmaz bölümlerinden Okul Söyleşileri kısmında ülkemizin kültür ve sanat ortamının yine birbirinden değerli temsilcilerini ağırlama heyecanı devam ediyor. Bu yıla özel durum nedeniyle bir farkla: Bu yıl söyleşi bölümüne katılacak değerli sanat ve kültür insanlarının ilk kez Afyonkarahisarlı öğrenciler için yaptıkları kayıtlara herkes online ulaşabilecek. Bu yılki Klasik Müzik Festivali için özel söyleşi konukları şöyle sıralanıyor; Ahmet Örs - Gazeteci, Yemek Yazarı; Metin Celal - Yazar, Kitap Eleştirmeni; Feridun Andaç - Yazar, Editör, Eleştirmen; Çağatay Akyol - Arp İcracısı; Yusuf Taktak - Ressam; Ersoy Saklıca - Şan Sanatçısı; Orhan Cem Çetin - Fotoğraf Sanatçısı; Ahmet Ümit - Yazar ve Günay Tuzkaya - Piyanist.
Festival; NG Afyon Hoteli, Afyon Klasik Müzik ve Caz Derneği, Kanal 3 TV ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası web sayfalarından izlenebilmektedir.
Festival Sosyal Medya Hesapları;
Facebook: @afyonklasikmuzikvecazdernegi
Instagram: @afyonklasikmuzikfestivali
Twitter: @AfyonCaz